CAM FİLMİ MUAYENDEN GEÇERMİ

Tüvtürk muayenesinde cam filmi hafif kusur olarak değerlendirilip araç muayeneden geçer.Ancak trafik yönetmeliğine göre ceza yetkisi polistedir.

TÜVTÜRKTE EGZOZ EMİSYON ÖLÇÜMÜNDEN KALAN ARAÇ DIŞARDAN EGZOZ ÖLÇÜMÜ ALABİLİRMİ?

Tüvtürkte egzoz emisyon ölçümü olumsuz çıkan aracın bir ay içinde aynı istasyonda iki adet ücretsiz muayene tekrarı hakkı vardır.Tüvtürkte egzoz ölçümünden kalan araç çevre ve şehircilik bakanlığına bağlı her hangi bir ölçüm istasyonundan ölçüm yaptırabilir .Tüvtürkte kalan araç egzoz emisyon pulunu başka yerdende alabilir.

MUAYENE TEKRARI KAÇ DEFADIR?HER İSTASYONA GİDİLEBİLİRMİ?

Ücretsiz muayene tekrarı hakkı bir ay içinde bir keredir.Muayene tekrarından kalan bir araç sil baştan muayene girer .Servisimiz muayenden kalan araçların eksiklerini giderip garantili bir şekilde muayenet ekrarına göndermekteyiz.

FREN BALATASI GARANTİYE GİRERMİ?

Fren balatası, debriyaj balatası,lastik ... vs kullanıma bağlı olan parça olduğu için üretimsel bir hata yoksa garantiye girmez.Yani benim balatam 5.000 km bitti deseniz kullanıcıya bağlı cevabı alırsınız.

YETKİ SERVİSTE FREN BALATALARI ÇOK PAHALI NEDEN?SİZDE FREN BALATASI DEĞİŞTİRSEM ARACIM GARANTİ DIŞI KALIRMI?

Hiç bir firma araç üzerindeki ana komponetler hariç fren balatası lastik... gibi parçaları kendi üretmez.Sadece belirlediği üreticiye kendi standartlarında yapmasını ve firmalar orjinal araç logolu üretici logo koymasını ister.Üretici logolu olan parça kendi harici dışarıya satışını yasaklar. Dünyada fren üretici belli firmalar vardır.Bunlar orjinal logolu ürettiklerini üreticiye yollar.Kendi logosu ile aynı balatayı piyasaya satar.Araçların fren balatası kullanıma bağlı parça olduğu için garantiye girmez.Yetkili servislerde maliyetler nedeni fren balata fiyatları çok yüksektir.Müşterilerimize önerimiz garantideki araçların periyodik bakımlarını yetki servislerde yapmaları.Ancak serviste bakım esnasında balata bitik olarak bildirildiğinde

ARAÇ MUAYENEDE FREN SAPMASI NEDİR?

Muayene esnasında araçların fren kuvvetleri ölçülür.Önce aracın ön aksı sonra arka akslarında ölçü alınır.Normal ayak freni (teknik adı servis fren) ön aksta ölçüm yapıldığında sağ ve sol tekerlerin fren kuvvetleri ölçülür.Aynı aksta sağ sol fren farkı%30 fazla ise ağır kusur olarak değerlendirilip.Araç muayeneden kalır.Aynı işlem arka aks içinde yapılır.Servisimizde fren sapmasından kalan araçlar garanti bir şekilde onarılır.

ARAÇ MUAYENEDE FREN SALGI OVALİTE KUSURU NE DEMEKTİR?

Muayenede fren test cihazı rollarları üzerinde tekerler dönerken araç muayene uzmanı fren pedalına yavaş bir şekilde kuvvet uygular.Belli bir yerde ayağını sabit tutar.Bu esnada istenen her iki tekerlerinde fren kuvvetlerinin sabit kalmasıdır.Fren pedalına uygulanan kuvvet sabit iken fren test cihazı ibreleri aşağı yukarı kalp grafiği gibi hareket ediyorsa fren sisteminde sorun var demektir.Böyle bir durumda araç muayeneden ağır kusurla kalır.Servisimizde bu durumdaki araçlar garantili bir şekilde onarılır.

TÜVTÜRKTE TÜM ÖLÇÜMLER MAKİNALARLAMI YAPILIR?

İstasyonlarda fren test ölçümü,far ayar ölçümü,gaz kaçak kontrolü,egzoz emisyon ölçümü cihazlar yardımıyla yapılır.Diğer bütün kontroller muayene uzmanı tarafından gözle elle yapılır.Emniyet kemeri konturolü ,ön takım kontrolu,gösterge şase numarası... diğer bütün kontroller personel tarafından yapılır.

XENON FAR,LED FAR MUAYENEDEN GEÇERMİ?

Xenon far tüksek voltaj ile çalışan ark atlaması sonucu ışık veren aydınlatma sistemidir. Orjinal xenon farlı araçta far yüksekliğini otomatik ayarlayan sensörler mevcuttur.Araca sonradan takılan xenon far iste farda olsun ister sis lambasında olsun ağır kusur olarak değerlendirilir.Led far ise şu an için muayenden geçmektedir.Muayene yapan araç muayene uzmanı far üzerine sonradan monte edilen parçalardan sistemin xenonmu led farmı olduğunu anlamaktadır.

ANTİFİZİ NE ZAMAN ARACIMA KOYMALIYIM?

Bir çoğumuzun bildiği antifizin görevi suyun donma derecesini düşürmektir. Bu mantıkla giden bir çok kişi aracındaki soğutma sistemindeki su eksildiği veua sistemdeki tüm sıvı boşaldığı zaman antifiz yerine su koymaktadır. Antifirizin suyun donma derecesini düşürmekten başka en büyük görevi soğutma sistemini pas ve korozyona karşı korumaktır. Bilindiği üzere ülkemiz suları kireçlidir. Motor soğutma sistemine antifiz yerine su konulduğu zaman motor içi metaller suyla temas ettiği için pasa neden olmaktadır. Pas sistem içinde kirliliğe tıkanmalara ve parçaların zayıflamasına neden olmaktadır. Bu nedenle motor soğutma sisteminde her zaman antifiz konulması gerekmektedir. Antifizin belli aralıklar ile donma derecesi servislerde kontrol ettiril

KALORİFER NEDEN ISITMAZ?

Araçlar üzerindeki kabin havasının soğutması klima sistemiyle kabinin ısıtması ise motor soğutma suyu yardımıyla yapılmaktadır.Günümüz su soğutmalı motorlarda önce motor soğutma suyu ısınacak ondan sonra sıcak soğutma suyu yardımıyla araç kabini ısınmaktadır.Araç içinde aracın radyatörünün ufaltılmış hali olan kalorifere radyatörü bulunur.Bu radyatörün önünde fan motoru vardır.Radyatörden sıcak hava geçerken petekler ısınır.Fan motoru çalışmasıyla petek çevresindeki sıcak hava araç içine yollanır. Kalorifer sisteminin sıcak hava üflemesi için öncelikle sıcak motor soğutma suyuna ihtiyacınız vardır.Aracınızın kaloriferi ısıtmıyorsa öncelikli olarak motor soğutma suyunuz yeterince ısınıyormu bunu kontrol etmeniz gerekmektedir.Günümüz moto